Tarihçe

Tarihçe

16.11.2017 462

O K U L U M U Z U N      T A R İ H Ç E S İ

Okulumuz 1946 yılında köylünün de yardımlarıyla üç derslikten oluşan bir bina ile eğitim-öğretime açılmıştır.  Sonraki yıllarda yine köylü ve devlet iş birliğiyle beş sınıflı hale getirilmiş ve uzun yıllar bu şekilde eğitime-öğretime devam etmiştir. Belli bir süre taşıma merkezli okul olması nedeniyle ikili eğitim-öğretim de yapılmıştır. Ancak 2005–2006 eğitim öğretim yılı itibarıyla taşıma merkezliğinin sona erdirilmesiyle normal eğitim ve öğretime geçilmiştir. 1997 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde 8 yıllık zorunlu eğitim öğretime geçilmesi nedeniyle köy halkı ve muhtarlığının kendi imkânlarıyla ek derslikler ilave edilerek 8 yıllık zorunlu eğitime uygun hale getirilmiş ve Ayşebacı Köyü ilköğretim okulu olarak eğitim öğretime devam edilmiştir.

2005-2006 yıllarında mevcut okul binası tamamen yıkılarak yerine tek (zemin) katlı 8 derslikli olmak üzere devlet tarafından prefabrik bir bina yapılmıştır. 2007-2008  eğitim öğretim yılına yeni binada başlanılmış ve halen aynı binada eğitim öğretime faaliyetlerine devam edilmektedir.

Okulumuz 23 Ekim 1997 tarihinde İl Milli Eğitim komisyonunun 1996-1997/10 nolu kararı ile; Ayşebacı Köyü sakinlerinden  okulumuzda okuyup mezun olan ve daha sonra  Astsubay hazırlama okulunda okuyarak Teknik Astsubay rütbesiyle göreve başlayan ve görevi esnasında iken  1997 yılında Kuzey Irak'ta keşif uçuşu yaptıkları esnada 6 komutanıyla birlikte teröristler tarafından şehit edilen TEK.ASTSB.KD.ÇVŞ. İsa YAVAŞ'ın adını almıştır. Bu tarihten sonra okulun adı "Ayşebacı Şehit İsa Yavaş İlköğretim Okulu" olarak değişmiştir. Daha sonra 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibarıyla zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması ile (4+4+4 şeklinde ayrılması-değiştirilmesi sonucunda)  "Ayşebacı Şehit İsa Yavaş İlkokulu" ve "Ayşebacı Şehit İsa Yavaş Ortaokulu" adlarıyla tek müdür idaresinde  iki müdür yardımcısı tarafından yönetilen tek binada iki kurum olarak eğitim öğretime faaliyetlerini sürdürmektedir.

Okulumuz bitiren öğrencilerimiz öncelikle ve çoğunlukla aynı binada yer alan ortaokula devam etmekle birlikte Balıkesir'in değişik ortaokullarında da eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmektedirler.